Ciorbita asta e una rapida, usor de preparat si foarte gustoasa. Tin sa precizez ca se pot folosi orice fel de legume, mai multe sau mai putine decat am folosit eu! Voi Alegeti in functie de ce poftiti si evident de buget!
Ingrediente (pentru 6 persoane)
- 200gr oase Garf neafumate (sau oase de porc, se gasesc la orice macelarie)
- 1 ceapa
- 1 varza mica
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 cartof
- 3 buchetele de conopida
- telina o feliuta / bucatica mica
- 1 gulie mica
- 1 legatura de patrunjel verde
- sare
- piper
- boia dulce
- coriandru boabe (la plic)
- salvie (la plic)(un varf de cutit)
- Vegeta
- gimbir praf (la plic)
- ardei iuti (in functie de nr de persoane)
- 500 ml bulion de rosii
- smantana
Mod de Preparare
Puneti apa la fiert, cand clocoteste adaugati oscioarele se le lasti sa dea un clocot (5 min), aruncati apa pt ca tocmai ati indepartat sangele.
Puneti din nou apa la fiert si adaugati din nou oscioarele. Le lasati la fier 15 minute.
Intre timp curatati, spalati si taiati legumele, fiecare i bol separat deoarece se adauga intr-o anumita ordine.
Puneti legumele dupa cum urmeaza intai ceapa, morcovii (eu ii trec prin razatoarea fina pt ca fierb mai repede), telina, patrunjelul si le lasati sa fiarba 10 min, urmeaza buchetelele de conopida, varza, ardeiul intreg, si gulia; adaugati 1 lingura de Vegeta si una de ulei; acestea se lasa sa fiarba 20 de minute (dupa care puteti scoate ardeiul afara, sunt si persoane care nu il pot manca). Ultima data adaugati si catoful taiat cubulete si condimentele dupa cum urmeaza:
sare daca mai trebuie, un praf de piper, un praf de ghimbir, 6-8 boabe de coriandru, salvie(eu am folosit uscata) un varf de lingurita, o lingurita de boia; acoperiti cu un capac si mai lasati la fiert inca 20 de minute.
Urmeaza sa adaugati bulionul si sa gustati de sare si piper; lasati sa mai dea un clocot si apoi luati de pe foc.
Taiati frunzele de patrunjelmarunt si le adaugati in ciorba dupa ce ati stins focul; apai acoperiti iar dupa 5 minute se poate servi! Nu recomand sa adaugati smantana e mai bine ca fiecare sa-si puna dupa cum pofteste
Va fi o minunatie de gusturi si arome va garantez! Pofta mare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu