10 feb. 2009

Salata de Cartofi cu Ceapa (de post)



O salata simpla si traditionala ca sa spun asa:

Ingrediente pt 2 persoane:
- 6 cartofi sanatosi
- 1 ceapa medie (se poate folosi si ceapa verde)

- ulei (ulei de masline)

- sare

- piper

- ghimbir praf

- otet (2 linguri)


Mod de preparare:


Se pun cartofii la fiert in coaja Aproximativ 45-60 min daca sunt cartofii mari.
Separat se curata ceapa si se taie felii julien sau marunt (fiecare cum prefera).
Intr-un bol amestecati cu un tel (sau cu furculita) 2 inguri de otet, 4 linguri de ulei, sare, piper, un varf de cutit de ghimbir pt a se intrepatrunde toate condimentele din sos.
Cand sunt fierti cartofii se decojesc si se taie cubulete. Peste adaugati ceapa si sosul.
Pofta mare!

Niciun comentariu: