Cand esti incriza de timp se vrei sa prepari ceva rapid asta e o reteta pa gustul oricui.
Ingrediente:
- 6 Cani de faina
- 2 oua
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 praf de copt (putin otet pt al stinge)
- 4 linguri de zahar
- 1 praf de sare
- 3 linguri de smantana
- 1 lamaie
- lapte
- zahar pudra
- ulei pt prajit
Mod de preparare:
Se stinge praful de copt cu zeama de lamie sau otet.
Pt aluat se amesteca ouala cu smantana coaja de lamaie, zahar, sare, praful de copt stins si se adauga faina. Pt a obtine aluatul se mai adauga lapte (aproximativ 250 ml.) pana incorporam toata faina.
Se framanta pana se desprinde de pe marginile vasului apoi se adauga o lingura de ulei si se framata pana si acesta se incorporeaza.
Aluatul se lasa la odihnit 10 min.
Se portioneza in 3. Fiecare bucata de intinde intr-o patura de aluat nu mai groasa de 5 mm apoximativ.
Acesta se taie in fasii de aproximatv 3cm latime si 6cm lungime . Fiecare fasie se cresteaza la mijloc dupa care trecem unul din colturi pri taietura.
Minciunelele se prajesc in ulei la foc moderat. Se scot pe servetel sau pe hartie absorbanta pt a indeparta excesul de ulei.
Cand le-ati terminat de prajit pudrati-le cu zahar praf.
Se seresc calde (pt amatori si cu dulceata)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu