10 feb. 2009

Cremes D'adevaratelea



Va amintiti ce gust aveau prajiturile la bunicii in vacantele de iarna petrecute la tara la gura sobei; cand, dupa ore de derdelus si giumbuslucuri afara in zapada, seara ne aduna guralivi si rosii in obraji la gura sobei la un rasfat dulce oferit cu drag de bunica.
Printre prajiturile de care imi aduc aminte cu drag se numara si cremesul (asa se numeste pe unde am copilarit eu si nu ma chinui sa-i spun altfel de dragul nimanui)

Ingrediente:
- Foi de cremes (eu le-am luat de la supermarket ca dureaza mult sa le pregatesti)
- 5 oua
- 4 linguri de faina cu varf
- 7 linguri cu varf de zahar
- 1200 ml. lapte
- coaja de lamaie
- zahar vanilat 2 plicuri
- 2 bucatele de ciocolata (e pentru decor)
- 1 plic de frisca (nu recomand frisca vegetala)

Mod de preparare:

In 2 vase se separa albusurile de galbenusiri.
Galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar, zaharul vanilat, faina si coaja de lamaie se amesteca cu 1 litru de lapte si se dau la fiert la foc moderat pana de ingroasa (aproximativ ca budinca) apoi se ia de pe foc.
Se bat albusurile cu 3 linguri de zahat pana devine o spuna densa.
Se amesteca spuma cu compozitia din galbenusuri (nu se raceste copozitia) cu atentie pt a nu sparge spuma.
Cu crema obtinuta umplem foile.
Frisca de bate comform instructiunilor de pe plic si se adauga peste foile umplute.
La final decoram cremesul cu ciocolata rasa si presarata pe deasupra.
Prajitura se da la frigider cel putin 2 ore. (Recomand sa acoperiti prajitura cu un capac special de prajituri altfel frisca poate lua gust de frigider; va spune o gospodina patita)
Pofta mare! nu veti regreta.

Niciun comentariu: