6 feb. 2009

Supa de Salata

Supa de Salata rapida

Ingrediente:
- 2 salate crude
- 3 catei de usturoe
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de ulei
- vegeta
- sare si piper dupa gust
- un varf de cutit de ghimbir praf
- 3 liri de apa
- otet
- 200 g Smantana

Mod de preparare

Se spala salata si se pune la scurs.
Se curata usturoiul si se piseaza (sau se taie marunt)
Intr-o oala se pune uleiul la incins usturoiul si faina pana se incorporeaza toate ingredintele
Se stinge cu apa si se pune la fiert pana clocoteste.
Se adauga vegeta , ghimbirul sare si piper dupa gust
(este nevoie sa supravegheati oala deoarece cand incepe sa clocoteasca da in foc!)
Se taie salata bucati potrivite . (daca este batrana se opareste in prealabil altfel amaraste supa)
Cand supa clocoteste se adauga salata si se lasa la fiert inca 10 min.
Inainte de a o lua de pe foc adaudati 50 ml. otet si amestecati
Puteti adauga smantana in supa sau atunci cand o serviti.

Pentru cei care prefera supa mai acrisoara se poate acri cu bors (de la plic aproximativ o lingura) .

Pofta mare!

Niciun comentariu: