O alta mancare foarte usor de pregait este si acesta tarta, este gustoasa si ii puteti pacali pe copii mofturosi sa mance legume precum spanacul si urzicutele deoarece seamana cu pizza.
Ingrediente
Blat:
- 2 oua
- 3 cani de faina
- 100 gr unt
- 10 gr drojdie
- 3 linguri ulei de masline
Umplutura:
- urzicute (se gasesc numai in piata la babute sau in padure pt amatorii de excursii in mijlocul naturii)
- 400 gr spanac verde
- sunca
- maghiran
- busuioc
- nucsora
- sare, piper
- 1 rosie
Sosul:
- 300 gr smantana
- parmezan ras
- 3 oua
Mod de Preparare
Blatul:
Intr-un vas puneti untul topit, ouale , drojdia dizolvata in apa calduta, sare se adaugati faina pana se inglobeaza toata compozitia intr-un aluat. Adugati uleiul de masline si framantati pana se incorporeaza si acesta. Se lasa sa odihneasca la frigider 1 ora
Umplutura:
Se aleg urzicutele, se spala bine (ar fi indicat sa folositi manusi de menaj pt a va proteja de intepaturi) si se oparesc in apa clocotita 5 min.
Intr-o cratita sotati ceapa taiata marunt 10 min, adaugati urzicutele operite si tocate, apoi spancul verde si se amsteca pana scad toate ingredientele. Se adauga condimentele apoi se iau de pe foc.
Sosul:
Amestecati smantana cu 3 oua, cu parmezan50 gr adaugati si putina sare.
Intindeti blatul intr-o tava avand grija sa ridicati marginile cat mai sus (sa nu curga sosul) intepati blatul intins cu o furculita si apoi dati tava la cuptor timp de 10 min.(este recomandat sa incingeti cuptorul inante)
Scoateti blatul rumenit si adaugati compozitia de spanac si urzicute. Adaugati sunca taiata fasii, feliutele de rosie si la sfarsit si sosul de smantana. Puteti sa mai presarati parmezan peste tarta astfel aranjata.
Se da la cuptor la foc potrivit 40-50 min.
Se poate servi cu o salata usoara de legume sau asa simpla. Pofta mare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu