O mancare mai traditionala ca asta nu s-a mai gasit.
Ingrediente:
- 500 gr. fasole boabe
- 2 morcovi
- 1 rosie
- 2 cepe mari
- 100 m. bulion
- 1 patrunjel radacina
- 1/3 pastarnac radacina
- sare/piper
- condiment pt fasole
- 1 ingurita de vegeta
- un praf de ghimbir
- un praf de boia dulce
- 1 frunza de dafin
Mod de preparare
Mancarea asta se face in 2 etape. De seara alegeti fasolea, o spalati bine si o pueti in apa rece pana dimineata.
Se ia costita se taie bucati, se opareste se 3 ori pt ai mai lua din fum.
Intr-o cratita puneti la calit cele 2 cepe (10 min) adaugati morcovul, patrunjelul, pastarnacul si putina vegeta(5 min). Adaugati costita si boabele de fasole, acoperiti cu apa (de preferinta clocotita pt a nu orpi mancarea din fiert). Dupa 50 min de fiert la foc domol, scoateti morcovul, patrunjelul si 100 gr. de boabe. Le dati prin blender impreuna cu rosia cruda.(verificati daca mancarea are suficienta apa).
Mancarea se fierbe in continuare 30 min inainte de a adauga sosul.
Sosul astfel obtinut se adauga inapoi in cratita.
Adaugam condimentele si mai lasam mancarea la fiert 20 min (acoperita si la foc domol) pana scade apa. Inainte de a o lua de pe foc adaugam bulionul si lasam mancarea sa mai dea un ultim clocot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu