2 apr. 2009

Ciorba de Urzicute



Uite cum si pe meleagurile noastre a venit mult asteptata primavara si, odata cu ea verdeturile si mancaurile de sezon.
Una din peferatele mele este Ciorba de urzicute; este usor de pregatit, gustoasa si plina de vitamine, si cel mai important foarte sanatoasa.

Ingrediente:

- urzicute (in principiu le veti gasi doar la piata la babute)
- 6 linguri de orez
- bors (la plic) sau otet
- smantana 300 gr.
- 1 morcov
- 1 patrunjel radacina
- putina telina
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- vegeta
- sare, piper, boia

Mod de preparare

Se pune apa la clocotit. Separat de aleg urzicutele de mizerie, de fire e iarba si altele, Se spala bine. (recomand folosirea manusilor de menaj pt a va prteja de intepaturi)
Cand fierbe apa introduceti urzicutele si lasati ca aceasta sa dea in clocot (5 min) apoi le rasturnati intr-o strecuratoare si le clatiti bine.
Urzicutele astfel oparite se taie/ toaca in mare.

Separat intr-o alta oala punem apa la fiert impreuna cu zarzavaturile si orezul. Cand acestea au fiert (dupa 30 min) se adauga si urzicutele si condimentele. Supa se acreste dupa gust fie cu bors (eu il prefer pe cel de la plic) fie cu otet si se lasa sa mai dea un clocot, Opriti focul adaugati cateii de usturoi intregi si acoperiti ciorba 5 min inante de a fi servita.

Se serveste fierbinte si pt cei care prefera se poate drege si cu smantana

Niciun comentariu: