Ciupercile sunt un aliment prezent destul de frecvent pe masa mea. O reteta rapida care merge si pt musafirii neanuntati!
Ingrediente:
- 1 casoleta Ciuperci Pleurotus
- 3 oua
- 1 cana faina alba
- ulei pt prajit
- sare
- piper
Mod de Preparare:
Ciupercile se curata de codite, se spala bine si se pun la scurs.
Separat se bat 3 oua cu sare si piper.
Se pune uleiul la incins.
Se ia fiecare ciuperca se da prin ou, prin faina apoi iar prin ou si se pune la prajit la foc moderat.
Ciupercile se scot pe hartie absorbanta sau pe servetele pt a indeparta excesul de ulei.
La garnitura se pot servi cu cartofi pai sau CusCus si obligatoriu cu mujdei de usturoi.
Ingrediente pt CusCus:
- 500 gr Paste CusCus
- 1 lingurita de vegeta
- Condiment pt pilaf
- 1 lingurita de Curry
- 4 linguri de ulei
Mod de Preparare:
Intr-o cratita bine incinsa se pune uleiul si pastele de CusCus la prajit.
Acestea se prajesc pana devin aurii. Atentie sa nu le ardeti. Se aveti la indemana 1L de apa cu care sa stingeti pastele.
Cand au inceput sa fiarba adaugati 1 lingurita de vegeta, 1 lingurita de condiment pt pilaf si curry-ul.
Amestecati in continuu deoarece acestea fierb in 10 min. (Sau pana scade toata apa)
Si uite e gata si garnitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu